A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

15.05.2018 |

Srbijagas i ove godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Saopštenje JP "Srbijagas" Novi Sad

                 „Čista energija“ kao lajtmotiv obeležiće sedmodnevno učešće Javnog preduzeća „Srbijagas“ na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu koji je danas svečano otvoren u Novom Sadu.
                 Otvarajući najveću sajamsku manifestaciju ove vrste u regionu, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović izjavio je da je Poljoprivredni sajam u Novom Sadu „simbol srpske poljoprivrede".
                 -Ovaj sajam je simbol, i želim da on raste iz godine u godinu, kako bi rasla i naša poljopribreda, rekao je Nedimović.
                Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da je Sajam ove godine veći za 10 odsto, da je većina izlagača iz inostranstva, iz 30 zemalja. Dodao je da Novosadski sajam, najstariji u Srbiji, ove godine obeležava 80 godina postojanja.
                Ambasador Francuske, koja je ove godine zemlja partner Sajma, Frederik Mondoloni istakao je na otvaranju da njegova zemlja već nekoliko godina učestvuje na Sajmu poljoprivrede, a ove godine će predstaviti svoja preduzeća, poljoprivredne proizvođače i banke, ali i da će organizovati brojne seminare.
                Ministar Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i predstavnici Pokrajine, diplomatskog kora i zemlje partnera Francuske, u pratnji direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, obišli su izlagače nakon otvaranja sajma i pritom se zadržali i na štandu JP „Srbijagas“, gde su ih dočekali predstavnici menadžmenta kompanije, izvršni direktori za investicije, pravne, kadrovske i opšte poslove, i za komercijalu Jovica Budimir, Milan Đukić i Dragan Vučur.
                Na sajmu ove godine učestvuje 1.500 izlagača iz 30 zemalja, a u narednih sedam dana biće predstavljeni proizvodi i usluge u oblasti poljoprivrede iz 60 zemalja sveta.

Novi Sad, 15. maj 2018. godine                                  Služba za odnose s javnošću i marketing